DIAS Software telefonie integratie

DIAS_logo_website_square
Ben je al bekend met de revolutionaire DIAS Software? Dan hebben we fantastisch nieuws speciaal voor jou! Onze baanbrekende cloud telefonie-oplossing is nu volledig geïntegreerd met DIAS Software, wat betekent dat jouw klantenservice een enorme boost zal krijgen. Deze naadloze samenwerking stelt je in staat om je klanten nog sneller en efficiënter van dienst te zijn, terwijl je ook nog eens waardevolle tijd bespaart. Het is een win-winsituatie van formaat waar zowel jij als je klanten optimaal van zullen profiteren. Ben je klaar om jouw bedrijf naar ongekende hoogten te tillen?

Alle voordelen van de integratie met DIAS Software

user-headset

Efficiënt

Nooit meer onnodig schakelen tussen vensters. Bel met één klik vanuit DIAS Software.

face-smile-beam

Blije klanten

Inkomende gesprekken worden direct herkend, zo kun je gepersonaliseerd de telefoon opnemen.

chart-line-up

Betere productiviteit

Verhoog de productiviteit, efficiëntie en geef net dat beetje extra service waar klanten blij van worden.

circle-euro

Minder kosten

CRM-integratie is voordelig: de aanschaf- en installatiekosten zijn laag en je betaalt per gebruiker.

De DIAS Software integratie met cloud telefonie van Dstny

Ontdek de innovatieve mogelijkheden van DIAS Software, waar krachtige integraties zorgen voor een vernieuwde gebruikerservaring. Van slimme pop-up meldingen tot vlekkeloze integratie, elke functie is ontworpen om jouw workflow te optimaliseren en klantrelaties te versterken. Verken enkele opvallende kenmerken die deze oplossing te bieden heeft:

Met pop-up integratie heb je de mogelijkheid om real-time data vanuit DIAS Software te bekijken en deze gegevens te tonen in de client via pop-up meldingen. Denk hierbij aan herkenning van klanten, openstaande tickets, recente contactmomenten en andere relevante informatie over de beller. De vorm en inhoud van de pop-ups variëren afhankelijk van het CRM/ERP pakket en de beschikbare functies. Voordelen zijn onder andere het tonen van meerdere treffers voor een gesprek in dezelfde pop-up, de optie om meerdere integraties tegelijk weer te geven en de moeiteloze overdracht van klantinformatie bij doorverbinden.

Met deeplinks kunnen gebruikers direct vanuit de pop-up naar specifieke pagina's binnen DIAS Software navigeren, zoals klantkaarten, tickets of andere records. Dit maakt het werkproces aanzienlijk eenvoudiger, aangezien gebruikers sneller toegang hebben tot relevante pagina's zonder handmatig te hoeven zoeken. Deeplinks openen altijd in de standaardbrowser van de gebruiker of in de geïnstalleerde applicatie zelf.
Business-Communications-Platform_0-1

Cloud telefonie is de basis van deze integratie

Door het combineren van de cloud-telefoniediensten van Dstny met DIAS Software, wordt een vlekkeloze integratie van klantgegevens gerealiseerd. Dit resulteert in directe toegang tot alle relevante informatie over de beller bij elk inkomend gesprek. Hierdoor kan een persoonlijke en efficiënte service worden geboden, waarbij de klant niet steeds zijn verhaal opnieuw hoeft te vertellen aan verschillende medewerkers. In een tijd waarin klanttevredenheid van groot belang is, biedt de CRM-telefonie-integratie van DIAS Software een waardevolle toevoeging waarmee je jouw klanten een buitengewone ervaring kunt bieden.

Meer weten over de telefonie-integratie met DIAS Software?

Stel je vragen aan ons team of plan een persoonlijk adviesgesprek met één van onze adviseurs.