Legalsense telefonie integratie

legalsense-logo

Gebruikers van Legalsense opgelet! Verken de mogelijkheden van Legalsense met onze vooruitstrevende cloud-telefonieoplossing, die perfect geïntegreerd is voor maximale efficiëntie. Deze samenwerking verhoogt niet alleen de klantenservice, maar optimaliseert ook de bedrijfsprocessen, waardoor jouw bedrijf de weg naar succes kan inslaan. Dankzij geavanceerde klantenservice kunnen jouw klanten nu nog effectiever en efficiënter worden bediend, wat zowel jou als je klanten tijd bespaart. Is jouw bedrijf klaar om te transformeren?

Alle voordelen van de integratie met Legalsense

user-headset

Efficiënt

Nooit meer onnodig schakelen tussen vensters. Bel met één klik vanuit Legalsense. 

face-smile-beam

Blije klanten

Inkomende gesprekken worden direct herkend, zo kun je gepersonaliseerd de telefoon opnemen.

chart-line-up

Betere productiviteit

Verhoog de productiviteit, efficiëntie en geef net dat beetje extra service waar klanten blij van worden.

circle-euro

Minder kosten

CRM-integratie is voordelig: de aanschaf- en installatiekosten zijn laag en je betaalt per gebruiker.

Play video

Bekijk de uitlegvideo van de Legalsense integratie!

De Legalsense integratie met cloud telefonie van Dstny

Breng je gebruikerservaring tot nieuwe hoogten met de uitgebreide integratiemogelijkheden van Legalsense. Van dynamische pop-upnotificaties tot diepgaande systeemintegraties, elke functie is gericht op het verbeteren van je werkprocessen en klantrelaties. Ontdek de unieke kenmerken van deze oplossing en zie hoe het jouw bedrijf kan transformeren.

Met deeplinks kun je rechtstreeks vanuit de pop-up naar specifieke pagina's binnen Legalsense navigeren, zoals klantkaarten, tickets of andere records. Dit maakt het werk van gebruikers aanzienlijk eenvoudiger, omdat ze snel toegang hebben tot relevante pagina's zonder handmatig te hoeven zoeken. Deeplinks openen altijd in de standaardbrowser van de gebruiker of in de geïnstalleerde applicatie zelf.

Door middel van pop-up integratie is het mogelijk om direct data vanuit Legalsense te bekijken en deze informatie te tonen in de client via pop-up meldingen. Hierbij wordt klantidentificatie, openstaande tickets, recente contactmomenten en andere relevante gegevens over de beller weergegeven. De vorm en inhoud van de pop-ups kunnen variëren afhankelijk van het CRM/ERP pakket en de beschikbare mogelijkheden. Voordelen zijn onder andere het tonen van meerdere resultaten voor een gesprek in dezelfde pop-up, het gelijktijdig weergeven van meerdere integraties en de naadloze overdracht van klantinformatie bij doorverbinden.

Business-Communications-Platform_0-1

Cloud telefonie is de basis van deze integratie

Dankzij de naadloze integratie van Dstny's cloud telefonie en Legalsense, heb je direct toegang tot al je klantgegevens vanuit je telefooncentrale en andersom. Dit stelt je in staat om bij elk inkomend gesprek direct relevante informatie over je klant te bekijken, waardoor je een persoonlijke aanpak kunt hanteren zonder dat klanten telkens dezelfde gegevens moeten verstrekken. In een tijd waarin klantbeleving van groot belang is, biedt de integratie van Legalsense met telefonie je de kans om je klanten een uitstekende service te bieden.

Meer weten over de telefonie-integratie met Legalsense?

Stel je vragen aan ons team of plan een persoonlijk adviesgesprek met één van onze adviseurs.