Cybersecurity voor MKB – Bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

Het MKB onderschat nog steeds hoeveel risico bedrijven lopen om in aanraking te komen met hackers en aanvallen. Deze beperkte risicoperceptie staat ook dit jaar op de eerste plaats in de Top 3 Cyber-kwetsbaarheden van het MKB. "Nog steeds wordt er te vaak gedacht: een cyberaanval overkomt ons niet, ons bedrijf is te klein of niet interessant genoeg," zegt het bedrijf. Deze 'optimism bias' vergroot de kans om slachtoffer te worden van cybercriminelen.

 

Wat is een cyberaanval?

Een cyberaanval is een poging om ongeautoriseerde toegang te verkrijgen tot computers, netwerken, systemen of gegevens, met de intentie om schade aan te richten, gegevens te stelen, of de normale werking te verstoren. Cyberaanvallen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder malware-infecties, phishing-pogingen, DDoS-aanvallen en meer. Deze aanvallen kunnen verwoestende gevolgen hebben voor bedrijven, variërend van financiële verliezen tot reputatieschade.

Wat gebeurt er bij een cyberaanval?

Bij een cyberaanval proberen aanvallers kwetsbaarheden in de digitale verdediging van een organisatie uit te buiten. Dit kan leiden tot gegevensdiefstal, financiële schade, verlies van vertrouwelijkheid of beschikbaarheid van gegevens en zelfs het stilleggen van bedrijfsactiviteiten. Cybercriminelen gebruiken geavanceerde technieken om hun doelen te bereiken, waaronder het verspreiden van malware, het uitvoeren van phishing-campagnes en het exploiteren van zwakke punten in software en netwerken.

Hoe beveilig ik mijn internet?

Het beveiligen van je zakelijk internet is van cruciaal belang om te voorkomen dat je bedrijf slachtoffer wordt van cyberaanvallen. Hieronder vindt je een checklist met enkele essentiële stappen om je zakelijk internet effectief te beveiligen en een eventuele cyberaanval te voorkomen.

 

Dstny Man met Laptop

 

Checklist voorkomen cyberaanval:

  1. Standaard antivirussoftware op al je devices: Zorg voor een gecentraliseerde aanpak. Onder antivirussoftware verstaan we ook antimalware, een spamfilter en een goede firewall. Laat medewerkers dit niet zelf fixen, maar regel het centraal door iemand als systeembeheerder aan te wijzen.

  2. Voer updates direct uit en dwing dit af op alle devices: Geen uitstel meer! Medewerkers klikken updates vaak weg, maar een update is cruciaal om ongeoorloofde toegang tot computers en data te voorkomen.

  3. Beperk installatiemogelijkheden voor medewerkers: Houd de controle. Zorg ervoor dat de software die nodig is, centraal is geïnstalleerd. Laat medewerkers niet zelf software installeren.

  4. Beperk toegang tot systemen: Minimaliseer kwetsbaarheden. Lang niet elke medewerker moet in elk systeem of elke database kunnen.

  5. Laat periodiek een cybersecurity-inventarisatie uitvoeren: Investeer in preventie. Nodig daarvoor een onafhankelijke expert uit en laat hem een adviesrapport opstellen.

  6. Train medewerkers in cybersecurity: Menselijk gedrag is een belangrijke factor! Zorg ervoor dat ze phishingmails herkennen, weten wat ‘trojan horses’ en ransomware zijn en hoe ze veilig met bedrijfsmiddelen en -software om moeten gaan.

  7. Zorg voor offline back-ups van alle waardevolle informatie: Voorkom dataverlies. Laat periodiek, bijvoorbeeld wekelijks, back-ups maken, maar denk daarbij wel aan privacywetgeving.

  8. Zorg voor een veilige internetconnectie: Een veilige internetconnectie is de basis van je digitale beveiliging. Met een veilige internetconnectie, zoals Dstny Secure Internet, ben je beschermd tegen online dreigingen en blijf je altijd operationeel, zelfs bij storingen.

 

Dstny Secure Internet: Voor een veilige internetconnectie

Dstny Secure Internet biedt de perfecte oplossing om je bedrijf te beschermen. Altijd online, geen grote investeringskosten, proactief beheer, uitgebreide beveiliging, volledig inzicht en een gestroomlijnde ervaring. Bescherm je bedrijf met Dstny Secure Internet en voorkom cyberdreigingen!

Heb je nog vragen of wil je meteen meer informatie ontvangen over Dstny Secure Internet? Vul hier meteen het contactformulier in en ons team staat klaar om je te assisteren.

Ontdek hoe Dstny Secure Internet jouw bedrijf kan helpen bij het realiseren van een betrouwbare en bovenal veilige zakelijke internetverbinding. Neem actie en bescherm je bedrijf vandaag nog!

Meer weten over Dstny Secure Internet?

 

 

Recente berichten