Codex CRM telefonie integratie

vanbrug
Ontdek de grenzeloze mogelijkheden voor je bedrijf met onze geavanceerde cloud-telefonieoplossing, perfect afgestemd op Codex van Van Brug Software. Deze naadloze integratie verbetert niet alleen de klantenservice, maar optimaliseert ook de bedrijfsefficiëntie, waardoor jouw onderneming klaar is om te groeien. Door je klantenservice naar een hoger niveau te tillen, kun je je klanten nu nog effectiever en efficiënter ondersteunen, wat zowel jou als je klanten kostbare tijd bespaart. Bereid je voor om je bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen.

Alle voordelen van de integratie met Codex van Van Brug Software

user-headset

Efficiënt

Nooit meer onnodig schakelen tussen vensters. Bel met één klik vanuit Codex. 

face-smile-beam

Blije klanten

Inkomende gesprekken worden direct herkend, zo kun je gepersonaliseerd de telefoon opnemen.

chart-line-up

Betere productiviteit

Verhoog de productiviteit, efficiëntie en geef net dat beetje extra service waar klanten blij van worden.

circle-euro

Minder kosten

CRM-integratie is voordelig: de aanschaf- en installatiekosten zijn laag en je betaalt per gebruiker.

Play video

Bekijk de uitlegvideo van de Codex CRM integratie!

De Codex integratie met cloud telefonie van Dstny

Optimaliseer je gebruikerservaring met de uitgebreide integratiemogelijkheden van Codex van Van Brug Software. Van dynamische pop-upnotificaties tot diepgaande systeemintegraties, elk aspect is ontworpen om je werkprocessen en klantrelaties te versterken. Verken de onderscheidende eigenschappen van deze oplossing en ervaar hoe het jouw organisatie kan revolutioneren.

Deeplinks bieden de mogelijkheid om vanuit de pop-up direct door te klikken naar specifieke pagina's binnen Codex, zoals klantkaarten, tickets of andere records. Dit vereenvoudigt het werkproces voor gebruikers aanzienlijk, omdat ze sneller toegang hebben tot relevante pagina's zonder handmatig te hoeven zoeken. Deeplinks openen altijd in de standaardbrowser van de gebruiker of in de geïnstalleerde applicatie zelf.

Business-Communications-Platform_0-1

Cloud telefonie is de basis van deze integratie

Integratie van Dstny's cloud telefonie met Codex van Van Brug zorgt ervoor dat al je klantgegevens direct beschikbaar zijn in je telefooncentrale en omgekeerd. Hierdoor kun je tijdens inkomende gesprekken meteen inzicht krijgen in de klantinformatie, waardoor je een gepersonaliseerde service kunt bieden zonder dat klanten herhaaldelijk hun verhaal moeten vertellen. In een tijd waarin klantgerichtheid cruciaal is, geeft de Accelerate CRM-telefonie-integratie je de mogelijkheid om je klanten een extra dosis aandacht te geven.

Meer weten over de telefonie-integratie met Codex CRM?

Stel je vragen aan ons team of plan een persoonlijk adviesgesprek met één van onze adviseurs.