Vivantus optimaliseert kantoorconnectiviteit met Meraki SD-WAN

site-logo-vivantus

Vivantus, een vooraanstaande speler in de vastgoedsector met 37 kantoren verspreid over 34 steden, staat bij Dstny bekend als een organisatie dat voortdurend innoveert en het verbeteren van operationele efficiëntie hoog in het vaandel heeft. Ze werken al sinds 2010 met VoIP telefonie, nemen al geruime tijd connectiviteit af voor alle locaties en nu heeft Vivantus ook de volgende stap gezet in hun digitale transformatie door te kiezen voor de Cisco Meraki SD-WAN oplossing van Dstny om de connectiviteit van alle kantoren nog verder te optimaliseren.

Digitale evolutie begint met cloud telefonie

Vivantus besloot in het verleden al om hun telefoniesysteem naar de cloud te verplaatsen en door Dstny te laten verzorgen, waardoor verbeterde communicatie en flexibiliteit voor alle medewerkers mogelijk werd, ongeacht locatie en device. Dit was een essentiële eerste stap in de digitale evolutie. Echter, om groei te ondersteunen en de operationele efficiëntie nog verder te vergroten, realiseerde Vivantus zich dat een geavanceerdere netwerkinfrastructuur de volgende stap moest zijn.

SD-WAN: Het antwoord op alle netwerkuitdagingen

Vivantus had behoefte aan beveiliging, verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie in hun netwerk. SD-WAN bleek het ideale antwoord op deze uitdagingen.

  • Optimale prestaties en betrouwbaarheid: SD-WAN optimaliseert het netwerkverkeer, minimaliseert latentie en garandeert consistente prestaties, zelfs bij het gebruik van verschillende soorten internetverbindingen.

  • Eenvoudig beheer: SD-WAN biedt centraal beheer en inzichten, waardoor Vivantus netwerkbronnen eenvoudig kan beheren en configureren. Bekende ‘kastje naar de muur’ verhalen worden voorkomen doordat elke schakel, zwakheid of issue direct in het netwerk zichtbaar is. 

  • Beveiliging: Ingebouwde beveiligingsfuncties zoals firewalling en encryptie waarborgen de bescherming van bedrijfskritische gegevens.

  • Schaalbaarheid: SD-WAN past zich aan de groei van het bedrijf aan en maakt een snelle integratie van nieuwe kantoren mogelijk.

  • Prioriteit voor toepassingen: Kritieke bedrijfsapplicaties krijgen voorrang op het netwerk, waardoor de consistente werking van essentiële bedrijfsprocessen wordt gewaarborgd.
Met Dstny werken we graag samen vanwege hun kennis, service, en aandacht.De Meraki oplossing maakt dat elk probleem meteen wordt gelokaliseerd en opgelost.Zo zijn terugkerende internet-issue verleden tijd.
Uschi Oude Essink Nijhuis - Informatiemanager Processen en Systemen & Interne helpdesk bij Vivantus

 

Een toekomstgerichte organisatie

Met SD-WAN heeft Vivantus een toekomstbestendige netwerkinfrastructuur opgebouwd, waardoor ze kunnen blijven groeien, klantgericht kunnen opereren en hun positie als marktleider in de vastgoedsector kunnen behouden.

We kijken uit naar het voortdurende succesverhaal van Vivantus na de implementatie van SD-WAN en hoe deze technologie zal bijdragen aan hun groei en innovatie.

Benieuwd naar SD-WAN of wat Dstny kan betekenen voor jouw makelaarskantoor?

Recente berichten